Én már nagyon sokszor elkészítettem ezt a kekszes süteményt, mivel a bátyám egyik kedvenc desszertje lett, most szeretném ezt veletek is megosztani.
Hozzávalók:
500g darált háztartási keksz
30ml rum aroma (ha nem gyerekekkel készítjük a rendes rum is jó, valamint cherry brandy aromával is finom)
4-6 ek. baracklekvár (tulajdonképpen bármelyik jó amelyiket szeretjük, én gyakran váltogatom, és mindegyikkel ugyanolyan ízletes)
Instant kakaópor (sose szoktam ezt kimérni, mindig annyit teszek bele, ahogy jónak látom, míg el nem éri a megfelelő kakaósságot)
Tej (ezt megint csak nem kell kimérni, annyit tegyünk bele, hogy rendesen összeálljon, de vigyázzunk ne tegyünk bele túl sokat)
Ízlés szerint mazsola, kókuszreszelék
Cukormáz
Olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Szükségünk lesz legelőször egy nagy tálra. Abba tegyünk bele a hozzávalókat, először csak kis mennyiségű tejet öntsünk hozzá. Itt következik a maszatolós rész, kézzel össze kell gyúrnunk az egészet Folyamatosan öntsük hozzá a tejet, azonban ne adjunk hozzá túl sokat mert másképp ragacsos lesz és nem lehet szépen formázni. Mikor összeállt, formázzunk szellem formákat. Ezután készítsük el a cukormázat (ha kissé átüt a barna szín a kakaótól, tegyünk a cukormázban fehér ételfestéket) majd vonjuk be vele a kekszes sütit. Olvasszuk meg a csokoládét (nem kell nagy mennyiség) majd töltsük habzsákba, a végéből picit vágjunk le. Végezetül formázzuk meg az arcukat. Én muffin papírba helyeztem őket, így még mutatósabb.
Egyéb variációk:
kókuszos
Készíthetjük formákban töltve, és a formákat beszórhatjuk kókuszreszelékkel, így ezt a hatást fogja elérni.
golyócskák
Akár golyócskákat is formázhatunk, amit csokiba márthatod, cukorgyönggyel szórhatunk meg vagy akár karamellel is díszíthetjük.
Nemsokára jelentkezem újabb bejegyzéssel.
Nemsokára jelentkezem újabb bejegyzéssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése